zaterdag 4 april 2009

Dag 51-54. Dinsdag 31 maart – vrijdag 3 april

De rest van de week verloopt heel woelig en druk. Vandaar ook een iets latere post op de blog. Een laatste schoolweek net voor de vakantie brengt altijd wat extra werk met zich mee.
Zo moesten alle resulaten binnen zijn en had de school voor het eerst een computerprogramma gevonden om die resultaten in te geven. Omdat ze hier echt nog niet goed met de computer kunnen werken( en de computers het zelf ook af en toe begeven) werden we ingeschakeld om te helpen. We vulden zelf heel veel resulaten in maar probeerden ook uit te leggen aan de leerkrachten hoe ze het zelf kunnen invullen. Gelukkig is het allemaal gelukt zodat de leerlingen vrijdag hun resulaten konden krijgen , zonder of met traantjes.
Donderdag was er de Easter Service, zoals eerder gezegd moesten we om 5.30 opstaan. Het enige positieve dat we eraan zagen is dat we een prachtige zonsopgang bij het ontbijt kregen, de tafelberg leek even helemaal roze. De Easter Service zelf was prachtig. Het leerlingenkoor zong een aantal liederen, maar ook het lerarenkoor was van de partij. Prachtig hoe deze mensen zingen. Steven speelde piano, dat trouwens heel erg gesmaakt werd.

Op vrijdag was het dan de allerlaatste dag van het trimester. Na 8 weken op de school zal het waarschijnlijk raar doen twee weken vakantie te hebben, maar het geeft ons ook een geweldige kans om het land eens te verkennen.
De dag werd zoals altijd gestart met een staff meeting (die wel eindeloos leek te duren...) , daarna ging iedereen naar de ‘Groote Saal’ voor een slotbijeenkomst. Het gekende tafereel : de vlag, het volkslied, de bijbehorende show, het heel erg formele gedoe. Toch heeft het wel iets hoor. Jonathan kreeg ook de kans om de certificaten van Frans uit te delen, de introductielessen Frans zitten er namelijk op en omdat je hier voor alles een certificaat krijgt moest dit dan ook.
’s Middags gingen we dan naar Clifton beach met de leraren om te klinken op het einde van het trimester. Clifton beach staat trouwens gekend als een van de mooiste stranden ter wereld, kan wel tellen he! Heel erg gezellig allemaal, we voelen ons nu echt deel van het korps. Het zal raar doen om afscheid te nemen van al deze mensen.

In de vakantie zal je ons waarschijnlijk minder dan anders horen, we weten immers niet hoe vaak we over internet zullen beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten