woensdag 6 mei 2009

Eindelijk hebben we nog eens tijd om ons verhaal verder zetten, sorry dat we jullie wat op jullie honger lieten zitten maar de voorbije twee weken waren nogal deurmekaar. Gedurende de dag geven we nog enkele lessen en helpen we de school waar we nog kunnen, 's avonds moeten we van gezin naar gezin om van iedereen afscheid te beginnen nemen, het afscheid nadert met rasse schreden... Het is vreemd wat je hier kan opbouwen in drie maanden. De gastvrijheid en openheid van de mensen hier maakt het voor ons enkel lastiger om vaarwel te zeggen.
Ook op onze school moeten afscheid nemen. Vorige week organiseerden we een "GoodBraai" voor het lerarenkorps dat ondertussen als een familie aanvoelt.Deze maandag kregen we de kans tijdens de assembly in de 'groote saal' om ons verhaal te doen en afscheid te nemen van de leerlingen. Ook al zijn we hier nog een week en zien we de leerlingen nog, het voelde toch wat raar aan. We werden uitvoerig bedankt en kregen zelfs een staande ovatie. Naast de staande ovatie kregen we ook enkele cadeautjes zoals zelfgemaakte kaartjes van de leerlingen, heel leuk allemaal! We gaan dit hier toch echt wel missen, de openheid van de mensen, de gastvrijheid, het tragere ritme, het gevoel dat je hier als leraar immens veel kan doen, en nog zoveel andere dingen... Deze hele noord-zuid ervaring is echt onvergetelijk!

Ons laatste weekend in Kaapstad hebben we eerst in soetwater en dan in Simonstad doorgebracht. Gewoon puur genieten! Roy, de gids van het grade 8 kamp, had ons uitgenodigd om mee op zijn catamaran op zee te gaan, onvergetelijk! We zien jammergenoeg geen dolfijnen, witte haaien of orka's maar het zicht maakt alles goed. Als laatste weekend-ervaring kan dit wel tellen hoor.

Op het einde van deze ervaring zouden we toch ook even tijd willen nemen om een aantal mensen te bedanken die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben.
- de KHBO, en meer in het bijzoner Karl Catteeuw, voor de hulp bij de voorbereiding.
- Pieter Delanoy, voor de contacten en vele steun bij het organiseren van ons verblijf;
- Fr Rohan en Fr Ashlee, voor de steun, het antwoord op al onze vragen en niet te vergeten al de prachtige momenten die jullie ons bezorgd hebben.
- het thuisfront, de familie, voor de financiele en morele steun.
- De vele vrienden die ons bleven op de hoogte houden met het nieuws uit eigen bodem.
- Groote Schuur high school, om ons zo thuis te doen voelen.
- Alle gezinnen waarbij we zijn mogen verblijven.

Baie dankie!
Nkos Kakulo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten